Vier mooie doelen

Nog heel even en dan staan de feestdagen weer voor de deur. Behoorlijk anders dan we gewend zijn. Het was absoluut een bewogen jaar. In plaats van een relatiegeschenk kies ik er ook dit jaar weer voor om een bijdrage te leveren aan goede doelen.

Health Foundation

Graag stel ik de Health Foundation Limburg aan u voor met de onderliggende doelen. Health Foundation Limburg maakt zich sterk voor medisch-wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek dat echt verschil kan maken voor iemand die ziek is. Omdat er weer een toekomst is, omdat herinneringen niet meer vervagen. Of om onbekommerd te kunnen leven.

Artsen en onderzoekers van Maastricht UMC+ en partner ziekenhuizen zijn dagelijks met gezondheid bezig. Met onderzoek dat helpt voorkomen dat mensen ziek worden, de kans op genezing vergroot of probeert de ziekte zo draaglijk mogelijk te maken.

Health Foundation Limburg werft daarom fondsen voor medisch onderzoek in Limburg. Dichtbij onze eigen regio en levert met steun van gevers een bijdrage aan onderzoek op het gebied van kanker, hart- en vaatziekten, alzheimer, kindergeneeskunde en geestelijke gezondheidszorg. Met de eerste 4 ben ik zelf in de afgelopen jaren in familie en vriendenkring in aanraking gekomen. Mijn bijdrage zal dan ook over deze 4 doelen verdeeld worden. De logo’s en verwijzing naar de websites zijn hieronder terug te vinden.

Er is sprake van een ANBI-status: Een Algemeen Nut Beogende Instelling. Uit hoofde van mijn inzet voor een andere stichting ben ik in de afgelopen jaren veelvuldig in contact geweest met medewerkers van de Foundation en de diverse fondsen. Ook heb ik door deze werkzaamheden veel artsen en onderzoekers leren kennen.
Hen draag ik een warm hart toe.

Fijne feestdagen en de beste wensen voor een mooi en gezond nieuwjaar. Maak er een goed 2021 van.
Geniet ervan, zo vaak het kan.

Hartelijke groet,

Marcel

.     .