‘Eerder stoppen met werken; een aanvulling op je pensioen; een wereldreis kunnen maken, vermogen overdragen aan je kinderen, of je kinderen laten studeren’. Eén ding staat centraal en dat is dat zaken rondom jouw vermogen goed geregeld moeten zijn. Geld krijgt namelijk pas waarde, als je er ook van kan genieten!

geldWeet je het antwoord al?*
Vertaal dan je persoonlijke ambities naar jouw financiële doelen. Belangrijk hierbij is om een plan te hebben en dan pas te gaan beleggen. In de tijd bezien is het essentieel om je vervolgens aan je plan te blijven vasthouden! Ook in moeilijke beurstijden geeft dit plan namelijk jouw richting aan.

Maar… laat bij beleggen nooit emoties de boventoon voeren!
We weten dat we emoties nodig hebben om beslissingen te nemen. Emoties kunnen ons helpen, maar emoties kunnen ons ook tegenwerken als we beslissingen willen nemen. Manage je emoties!  Dan pas kun je namelijk succesvol beleggen. Begin met een beleggingsplan. Maak regels voor jezelf waaraan je kan vasthouden wanneer de beurzen zich op een bepaalde manier gedragen. Vervolgens is er de stap naar het beleggingsproces.

Uiteraard kun je bij beleggen alles zelf doen, want jij bent goed in wat je doet op de beurs:

 • Je weet altijd wat je moet doen;
 • je bent een kei op het gebied van timing;
 • natuurlijk heb jij geen last van “overconfidence” ( Zelfoverschatting staat niet in jouw woordenboek)
 • je bent niet “greedy” en je kent geen angst;
 • emoties zijn aan jouw niet besteed.

Beleggen is namelijk gesneden koek voor jou….of?
Heb je toch iemand nodig om je te laten begeleiden als het om jouw vermogen gaat? Om in vertrouwen met jouw eigen vermogensbegeleider te sparren over jouw ambities en wensen. Die je helpt met het managen van je emoties en die er ook voor kan zorgen dat jij bij je plan blijft! En, “last but not least” die jouw situatie kent en begrijpt.

De vermogensbegeleider

 • Die je helpt om de tijd voor je te laten werken;
 • die eraan denkt om aan vermogensspreiding te doen;
 • die geen overhaaste en ondoordachte beslissingen met jou neemt;
 • die niet meegaat in de waan van de dag;
 • die ervoor zorgt dat zelfoverschatting geen kans krijgt;
 • die samen met jou de gesprekken met je vermogensbeheerder of bank aangaat.

En dit alles om goede resultaten “op de beurs” te halen bezien vanuit een lange termijnperspectief. Vertrouwen is hierbij de basis waarbij jouw belang steeds voorop staat. Je hebt namelijk niets aan (steeds) wisselende verkopers of contactpersonen die door hun managers met verkooptargets op pad worden gestuurd. Je hebt iemand nodig die het klantbelang voorop blijft stellen. Het gaat namelijk wel om jouw betekenis van geld!

Wil je een keer vrijblijvend van gedachten wisselen? Neem dan zeker even contact op of bel +31 (0)6 37 64 51 67.

Marcel Didden

Marcel Didden

Ps:* Mocht jij  het antwoord nog niet weten?  Ook dan wil ik je hierbij graag begeleiden.