Op vandaag is rentenieren er niet meer bij. Uw spaargeld is geen inkomstenbron meer. Al uw geld op een spaarrekening laten staan leidt gegarandeerd tot verlies.

Schijnzekerheid

De lage rente kan de inflatie niet bijhouden en dan is er ook nog eens de vermogensbelasting. Een spaarrekening betekent voor veel mensen zekerheid, maar eigenlijk is dit dus een schijnzekerheid. U teert namelijk sowieso in. Hoe groter het bedrag op de spaarrekening hoe meer u verliest. Natuurlijk is het handig om een buffer te hebben voor onvoorziene uitgaven en vanuit spreidingsoogpunt van uw vermogen. Maar wilt u uw vermogen laten groeien dan moet u wel kiezen voor aandelen.
Historisch gezien levert beleggen meer op dan sparen, maar dan moet u uiteraard wel de tijd voor u kunnen laten werken en u niet laten gek maken door een krantenkop of een tweet van een president.

Doelen

Denk eens na over spreiding van uw vermogen. Maak een plan om uw vermogen te laten groeien. Kijk wat uw doelen zijn op welk moment in de tijd. Er zijn altijd doelen die verder weg liggen, bijvoorbeeld over 12 tot 15 jaar. Hiervoor zou u dan kunnen beleggen in aandelen om rendement uit uw vermogen te halen.

En let dan ook op het volgende:

  • Beleg niet vanuit emotie
  • Begrijp waarin u belegt
  • Beperk de kosten en…

laat u altijd goed informeren en begeleiden.

Hierbij kunnen wij u uiteraard helpen. Heeft u vragen of interesse in een vrijblijvend gesprek? Wij nodigen u graag uit om contact op te nemen! Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend.

Marcel Didden Vermogensbegeleiding B.V.
T: +31 (0)6 37 64 51 67
M: marcel@didden-vermogensbegeleiding.nl