Nog even en dan staan de feestdagen weer voor de deur. Een tijd van gezelligheid, samenzijn en geschenken. In plaats van een relatiegeschenk kies ik er dit jaar voor om een bijdrage te leveren aan een drietal goede doelen.

Graag stel ik de goede doelen kort aan u voor:

Stichting Consuminderhuis Parkstad

In de Consuminderhuizen in Landgraaf en Heerlen kunnen mensen die het moeilijk hebben terecht voor eten, kleding en inboedel. Annemiek van Deursen, vrijwilliger bij Consuminderhuizen, helpt hier mensen hun leven weer op de rit te krijgen. “Maar ze moeten er wel iets voor terugdoen, aldus Annemiek. Van ‘gratis’, worden mensen lui”.
Persoonlijk ken ik Annemiek al heel lang en zij is de drijvende kracht achter de organisatie. In 2006 startte ze vanuit een ideologie om mensen die het moeilijk hebben te helpen. Zonder subsidie en geheel vrijwillig.

Stichting vrienden van Sarnelli

Het Sarnelli House in Thailand biedt kinderen die HIV besmet zijn of aan AIDS lijden een nieuw thuis, geborgenheid, liefde en medische hulp. Leon Castermans en de mensen van deze stichting ken ik al lang en zij zijn begaan met het lot van deze kinderen. Via hun stichting zetten ze alles in het werk om ook deze kinderen een hoopvolle toekomst te bieden.

Stichting un abrazo para los amigos

‘Alle beetjes helpen’.  Onder dat motto zetten Math Roijen en de mensen van deze stichting zich in voor armen in de sloppenwijken van de Argentijnse stad Azul. Math is de oprichter van de stichting en hem ken ik sinds midden jaren ’90. Bij een terugkeer naar Argentinië in 2008 werd hij geraakt door de levensomstandigheden van een aantal mensen die hij kende van vroeger toen hij daar gewerkt heeft. De stichting ondersteunt alleen projecten die ter plaatse gedragen worden.

Deze stichtingen hebben allemaal een ANBI-status: een Algemeen Nut Beogende Instelling waarvan ik de oprichters en inspirators persoonlijk ken en die ik een warm hart toedraag.

Fijne feestdagen en de beste wensen voor een mooi en gezond nieuwjaar. Maak er een goed 2020 van. Geniet ervan, zo vaak het kan.

Hartelijke groet,

 

Marcel Didden